Stroke2gether laat je niet onberoerd
Elk jaar krijgen zo’n 20.000 Belgen een beroerte. Vaak met blijvende gevolgen: verlamming, verlies van spraak of gezichtsvermogen, cognitieve stoornissen, … Hierdoor komen dagelijkse activiteiten, sociaal contact en zelfredzaamheid onder druk te staan. Een optimale revalidatie, eerst in een ziekenhuisomgeving, vervolgens in de thuissituatie is dan ook cruciaal.
Stroke2gether maakt thuis revalideren mogelijk door de ontwikkeling van een digitaal zorg- en leefstijlpad gebaseerd op evidenced based informatie. Op basis van de noden van professionals, patiënten en mantelzorgers werd een digitale omgeving samengesteld, met heel wat e-Health kennis en praktische toepassingen. Het gebruik van deze app biedt ongekende mogelijkheden om de revalidatie en chronische zorg te verrijken en tegelijk efficiënter te maken.
Deze toepassing sluit naadloos aan bij het Value Based Healthcare principe, waarbij de focus wordt gelegd op de waarde voor de patiënt in plaats van op het aantal verrichtingen en behandelingen.
Tijdens het slotevenement van 6 juni duiden we het belang van integrale samenwerking in de gezondheidzorg voor personen met een beroerte. Steven Vandeput, Advisor Digital Medtech bij BeMedTech vertelt meer over Value Based Healthcare en de betaalbaarheid van mobiele health toepassingen voor de gezondheidszorg. De projectpartners van Stroke2gether lichten de belangrijkste bevindingen binnen hun traject toe.
Deelname is gratis na inschrijving via de registratiemodule bovenaan deze pagina.
Programma
18u00
19u30 | Verwelkoming door Annelies Van Oost, opleidingsmanager van active health, Howest Het belang van adequate multidiscipinaire opvolging bij personen na een beroerte Leefstijlgeneeskunde bij mensen na een beroerte Demonstratie van de app stroke2gether Waarom de mutualiteiten dit traject waardevol vinden Value Based Healthcare en betaalbare mobiele technologie Netwerkreceptie |
Projectpartners
Met steun van
Dit project werd ingediend i.k.v. de GTI West-Vlaanderen binnen het EFRO Vlaanderen programma. De totale kost van het bedraagt 245.000 euro waarvan 98.000 euro Europese steun van EFRO.
Door deel te nemen aan dit slotevent gaat u akkoord dat uw gegevens opgenomen worden op een aanwezigheidslijst die wordt verspreid onder de organisatoren van dit evenement en met de privacyverklaring. U gaat hierbij ook akkoord dat beeldmateriaal van u genomen en eventueel verspreid wordt voor publicitaire doeleinden. Heeft u vragen over de gegevensverwerking? Contacteer ons.